T W I N K L E.
Aku ada cerita :D;
Friday, September 9, 2011 | 8:08 AM | (0 notifications)

Anyeong . Hi fellas . Bismillahirahmanirahim . Ramai bloggers semua dah cerita pasal hari raya depa kan ? Aku nih , tak lagi pun . Hehe . Gambar raya takde la kat aku . Ada dekat dalam kamera , kamera tuh pulak ada dekat ayah aku . Haih . Gambar-gambar kat bawah ni aku ambil dari facebook kakak aku . Aku bukan curi . Aku ambil je . LOL . Ada la sikit gambar raya nih . Better la daripada takdak terus kann . Aku tak banyak tangkap gambar aku seorang . Macam taksuke pulak . Hahaha . Macam-macam aih ragam aku ni :P Banyak pulak membebel aku nih . Ishishhhh xD Meh aku nak cita hari raya aku apa jadi :)

1 Syawal

Pagi-pagi raya aku bangun . #Haha statement skema :P aku mandi-mandi siap semua . Pakai baju raya , hee . Aku ingat nak tolong kemas pape yang patut ke dulu . Tapi kakak aku dah buat semua dah . Aku kira ilekk jelah ken . Kami tak pi smayang raya . Perempuan , normal xD hihi . kay lepas beberapa jam tu , ibu bapa tok tok ayah aku semua balik dah . Kami makan sikit-sikit dulu , yelah . Lapik perut , hehe . Lepas tu kami raya sesama sendiri . Bestbest ! Semua bagi duit raya tahun ni . Kakak aku yang dah kahwin dua orang tu pun bagi . Haha kalau tak kasi nanti aku membebel :P #keja aku membebel ja raya nih ==' and yes . Bapa aku takde kat situ . Kami semua raya dekat rumah tok belah mak . Tapi bapa aku raya dengan tok belah bapa aku . Sebab takde sapa pun kat sana . Sapa pun tak balik . Kesian tok aku :( nasib baik bapa aku baik . Ececece xP kay dh dh ! Kami pun tunggu la bapa aku . Sambil tu dok makan kek coklat buatan ibu aku and mklong aku . Sedap weyh ! Tiptop ah ! >,^ Then kami pergi rumah Chak Mah . Jiran tok aku , family dia dah rapat gila dengan family aku . Saja la kami semua pi beraya :) lepas kami dah balik dah , family Chak Mah pulak datang rumah tok aku . Kira sejam lebih gak aa depa dok sembang-sembang segala bagai . Aku dan lain-lain tengok tv jea la . Tak tau nak buat pe oredi :D haa ! Bapa aku sampai dah ! Hehe nak rayyyaaa :3 #nak duit cekalyyy :P dah habis dah suma sumaaaa . Kami lunchh , eh tak tak ! Makan petangggg . Ngeeeeeeeee :'> makanan punya sedap . Huhu ;P

Habis makan petang tu . Kami tangkap-tangkap gambar satu family . The photographer was my uncle ! ;) kay dah habis tangkap gambar . Gambar aku kasi tengok lastlast wogehhh ^^, then petang tu jugak kami pergi raya dekat rumah tok aku .  Eyh , rumah tok belah bapa aku pulak :] kami ingat takde sape kat rumah tok aku tu . Tengok-tengok paksu and family dia baru datang . Lepas beberapa mnit kami sampai , cuna aku pulak dtang dgn fmily . Wah ramai pulak sampai tatahu nak tido mane . Hehehe . Malam tu aku tengok cita Mantra . Aku , kazen-kazen aku , maksu , kaka-kaka aku and abg fizal . Kak imah punya takot laa , dok pelok bantal segala . Haha bukan takot pon cerita tu . Lol hehe abg fizal lagi dok mnyakat kak imah :P haha aku tido dalam pkol 12 lbih lpas texting dengan AAR sayang :)

2 Syawal

Pepagi buta aku terjaga . Dalam pkol 4 pagi cmtuh aa . Pening kepala akuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ! Macam nak pecah . Sakit gilaaaaaaaaaaaa tauuuuuuu ! Aku punya tahan ahh . Sampai ibu aku nak bangun smayang subuh . Ibu aku suruh makan ubat . Tapi tasuke la fulaak :P tiba-tiba mata aku terpejam #tido lah ! Hihiihi . Lepas trjga tu aku mintak panadol kat kak ana . Dah taklarat sangat dah . Pening sangatt ! Gila macam nak pecah kepala aku niii . Korang tatawu cane rasanyaaa :D petang tu nak balik dah . Sebelum tu nak singgah rumah tok su aku , then pergi rumah mklong aku . Dia ada buat makan-makan sikit . Aku masuk ja ruma tok su nih . Aku terus trtdo kat sofa tu . Haha buat terok #memang terok tau time tu ! Abg fizal dok gelak kat aku lak . Lolololll , hahahahha . Sama la kat rumah mklong aku , terus tdo . Ni aku baring troih . Td kat uma tok su aku tdo dduk . Huhu . Depa muaa sedap miaa dok makan . Aku apa pun taklalu . Kasihani la akuuu T.T paihhhtuu kami nak balik da . Sampai ruma aku dduk kat sofa . Then kak ira smpai rumah , dia ajak msuk blik dia . Abg khai pi masjid . Smyang katenyee , harharharr :D kak ira kasi makan panadol dengan air sarsi kot , takpun sirap . Sedap ! Tros bole telan . Kak ira mcm tau tau je selera aku xP kak ira pun letak la sapu tgn atas kepala aku . Panas weyhh badan aku ! Korang kalau pegang mcm pegang air panas :D

3 Syawal 

Harini aku takpi mane-mane . Just dok rumah . Dengan keadaan aku macam ni macam mane nak keluaa . Ha ! Kakak3 aku dengan abg khai syiok mia dok keluaq pi tengok Hantu Bonceng . Jealous weh ! Tapatapa , ty adik nak pi tgk Raya Tak Jadi pulak ! Hehehehehe >,< kak ikin dengaq cita beli baju sampai 6 pasang . Ada betoi ka kekin ? Haha . Shopping sakan aa . Mentang-mentang duit raya banyak dari semua orang . Wwuwwuwuwu .

Tade ape yang jadi pun harini . Aku demam kennnn . Taktauuu bolehh watpaaaaa :P yang aku tau ,  makan tidoq makan tidoq makan tidoq makan tidoq makan tidoq makan tidoq makan tidoq makan tidoq . Memang tu rutin aku bila sakit :D

4 Syawal 

Ha esok tok aku pulak ada buat makan-makan kat rumah Kepala Batas . Tok belah ibu aku . Aku tido sane . Dengan kaka-kaka aku , ibu , abg khai . Yang lain-lain pun ade la . Tapi bapa aku takmai lagi . Ada keja kot . (kot?) so bapa aku datang esok dengan kak ikin aku . Malam tu aku tido luar dengan kak ana , tok ayah , pakcik aku . Sejuknyahhhhh ! Mengigil aku . Nsib baik aku trjga nak dkt subuh . So aku bngun teros msuk blik ibu aku tdo . Aku tdo smbung tdo sane , ibu aku bgun p masak ! Heheehek . Tak ingat aku bgon pkol brapa pagi tu . Tp tak lewat sangat rasenye . Huhu . Lepas mandi kak ikin and bapa aku sampai . Aku siap-siap muaa smbil dok tengok kakak-kakak aku mua dok bersiap . Lama tau depa siap . Macam mak datin :P kak ira and abg khai nak blik dah time tu . Wuwuwuwu sedih mak nyaaahhh . Kak imah kata aku menangis . Tak tau pulak aku . Tak perasan xD

Semua orang  dah makan daaaahhhh . Time untuk aku and kakak-kakak aku semua makan lak . Kami makan dalam bilik besar . VVIP lah katakann :D aku makan tak habis wwehh . Tak laluuuu ! ==' kesian nacik kene masok dalam tong sampah yeww . #kejam . Petang tu kami mao balik ooreediii . Eh chop chop ! Sblum tu kami pi ruma abg fizal . Well ruma besan aku . Eyhh ! Besan ibu & bapa aku ahhh . Bila aku ada menantuuu ? Choii ! Hahahahaha engongg :P lame gak ahh nak pi sana . Aku dahla mengantok huhu . Sejam lebih gak dok amek masa . Lambat bebeno . Haa dah sampai ! Yeay ! Haha macam biasa la sampai rumah orang , pi salam orang dulu lah kan baru duduk . Tak salam tak malu namanya :D #merePekkkkk O,o mak abg fizal bagi makan mee , sambal apa tatauu and lemang ( kottttttttttttttttt ) :DD depa sedap ah dok melantak lemang tu . Aku sakit gigi pulak tiba-tiba . Ahh ! Kalau line btoii aaaaaaaaaa . Kak imah dok wat  malu-malu tamau makan lak . Nak habis baru nak makan . Haha .

5 Syawal 

Kay kami semua dok rumah takpi mana . Kami tunggu je orang mai beraya . Lagipun esok bapa aku nakpi terengganu hantar sepupu aku masuk YOUUUUUU :D

Weh , cita abih dah . Takat ni ja la aku membebel ey . Ty hampa dok baca boring plus menyampah pulak #ada ka orang baca ? Takdak kot . Huuuuhuuu . Tape its okeyy . Aku tulis sebab aku nak cita gak . Takiree ! Hehehe #galak jiwaaaaaS :3 tadi aku ada kata nak bagi tengok gambar raya kan ? Ada ada . Tapi tak banyak laa . Kay ? Nak tengok tenok jeww . Namo memaluuu @,@ :P Bubyeeeee !