T W I N K L E.
Tutorial : Buat header transparent menggunakan Photoscape dan Photoshop;
Saturday, April 30, 2011 | 11:34 PM | (0 notifications)
Hey, assalam ::) sekarang wany nak buat tutorial macam mana nak buat header transparent mggunakan Photoscape and Adobe Photoshop CS4 . Sape yang takde . Boleh cepatcepat download eh . Malas nak bg link :D Okay let's start !


First korang mesti ada photoscape . Bila bukak, rupanya akan jadi macam ni :)


Then korang tekan ' editor ' . Click untuk tumbesaran .


Click benda yang di atas tuh .


Korang boleh adjust width ikot kesesuaian header korang .

 


Korang boleh add gambar atau text ( sila rujuk gmbar diatas )



Dah siap. Click save. Ini header yang tak transparent lagi yea.


Korang mesti ada folder yang mcm nih :)


Click open or CTRL+O


Tekan gadget sprti di ats .



Dia akan jadi transparent mcm ni :)

Then click Save as . Save sbgai file PNG yerr . Penting ! Thnksss . Mudah saje untuk buat header :)
Dah bace, harap komen && like ^^