T W I N K L E.
Tutorial : Blockquote;
Friday, March 25, 2011 | 9:59 AM | (1 notifications)
Assalamualaikum w.b.t . Bismillahhirrahmanirrahim .





Heyy yaw . Pekabo ? Hahaa, lame gilee tak hapdate blog nih haa . Dah berhabuk - habuk dah niy ;D tadi ade sorang budak comel tnya wany mcm mne nak buad box yang boleh letak text dlm tuhh . Okeyy adekk . Itu nama nya blockquote yeaa , hihik . So , sekarang wany nak buat tuto pasal blockquote :)

Contoh blockquote 

Photobucket Pegi ke Design > Edit HTML > Tekan Ctrl + F ( find ) code nih 

.post blockquote 

atau

blockquote


Photobucket Then pastekan code kat bawah nih dekat bwah 

.post blockquote atau blockquote


background: url(URL background); border-top: 1px dashed #000000; border-left: 1px dashed #000000; border-right: 1px dashed #000000; border-bottom: 1px dashed #000000;

Photobucket Kalau tak jumpe .post blockquote atau blockquote search ]]></b:skin> . Korang boleh and paste je code - code yang wany bagi tadii dekat bwah ]]></b:skin> .

P/s ; URL BACKGROUND korang boleh gantikan dengan background yang korang suke . Boleh search dekat Photobucket , Encik Google dll ;D 
Jadi ke takk ? Kalau tak jadi bole ask wany yaw ! (; byeeeee , mao kuaa shopping esokkkkkk ;D


Written By ; WanieyAdham:n: